انواع کسب و کار کوچک پرسود (۲۵ پیشنهاد پول‌ساز)

تصویری از یک کسب و کار کوچک

کسب‌وکارهای کوچک بخش حیاتی اقتصاد هستند و بیش از نیمی از مشاغل کشورها در سراسر دنیا را تشکیل می‌دهند.

علی‌رغم چالش‌ها و مزیت‌های منحصربه‌فرد انواع کسب و کار کوچک، همه آن‌ها یک ویژگی مشترک دارند و آن پتانسیل رسیدن به سودهای کلان است. حتی برخی از آنها هزینه کمتری دارند یا مبالغ بیشتری به‌عنوان هزینه خدمات یا محصولات خود دریافت می‌کنند که آنها را ذاتا سودمندتر می‌کند.

صرف‌نظر از سودآوری، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مدیران، راه‌اندازی انواع کسب و کارهای کوچک است. در این مقاله قصد داریم چند تا از بهترین و پردرآمدترین آنها را به شما معرفی کنیم.

هر کسب و کار سودآور = یک چالش بزرگ

اگرچه راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک از بسیاری جهات سودمند است و به درآمدهای کلان منتهی می‌شود، اداره موفق یک کسب و کار مستلزم اشتیاق فرد است. کسی که وظایفش را مشتاقانه و با علاقه انجام دهد، هنگام مقابله با چالش‌های کاری صبر و حوصله به خرج دهد و آماده باشد سخت و برای ساعت‌های طولانی کار کند.

قبل از شروع کسب و کار کوچک خانگی، با کمی جست‌و‌جو در میان مشاغل کوچک به گزینه‌هایی برمی‌خورید که نسبت به باقی سودآورترند، اما ممکن است پول برای شما در اولویت نباشد. یعنی ترجیح دهید درآمد کمتری داشته باشید، اما با عشق کار کنید و احساس رضایت داشته باشید.

سودآورترین ایده‌های کسب و کار کوچک

اگر مشتاق راه اندازی کسب و کار خود هستید، نگاهی به این ایده‌های کسب و کارهای کوچک پرسود بیندازید.

۱. حسابرسی و انجام امور مالیاتی

کسب و کار حسابرسی و امور مالیاتی به مکان شیک یا تجهیزات گران‌قیمت احتیاج ندارد و هزینه آن فوق‌العاده کم است. به علاوه درآمد این شغل در مقایسه با بسیاری از انواع کسب و کار کوچک قابل توجه است. البته اگر علاقه و استعدادی در زمینه اعداد و ارقام ندارید، انجام امور مالیاتی دیگران و حسابرسی پرونده‌های مالی آنها شغل مناسبی برای شما نخواهد بود.

۲. کسب و کار کیترینگ (پذیرایی و تهیه غذا)

کیترینگ که این روزها خیلی باب شده، به‌معنی  تهیه و عرضه غذا به مکان های خاص است. چیزی شبیه رستوران‌های بیرون‌بر بدون نیاز به آشپزخانه‌های گران‌قیمت و سرآشپزهای حرفه‌ای. حتی می‌توانید خودتان در خانه آشپزی کنید و هزینه‌های اضافه را به حداقل برسانید. مردم و کسب‌وکارها حاضرند برای تهیه غذای باکیفیت هزینه کنند؛ به همین خاطر سود این مسیر شغلی برای افراد سخت‌کوش که عزم موفقیت دارند، قابل توجه است.

۳. انواع کسب و کار کوچک: طراحی سایت

وب‌سایت‌ها پنجره‌های کسب و کارهای بزرگ شده‌اند. از این رو طراحان وب‌سایت خلاق هر روز بیشتر از دیروز مورد تقاضا هستند و همین تقاضا شغل طراحی سایت را به یکی از سودآورترین انواع کسب و کار تبدیل می‌کند که هزینه اولیه بسیار کم و درآمد فوق‌العاده عالی دارد. به شرطی که دانش فنی و خلاقیت کافی داشته باشید!

۴. مشاوره کسب و کار

صاحبان مشاغل موفق همیشه بخشی از سرمایه خود را به مشاوره کسب و کار اختصاص می‌دهند تا برای رسیدن به نتایج مورد نظرشان کمک و راهنمایی بگیرند. این یکی از انواع کسب و کار کوچک است که می‌توانید با کمترین هزینه راه اندازی کنید و از آن مبالغ هنگفتی به دست آورید. البته باید روحیه این شغل را داشته باشید. مشاوران کسب و کار از زیرکی و دانش تجاری خاصی برخوردارند که آن را در هر کسی نخواهید یافت.

۵. انواع کسب و کار کوچک: خدمات پیک

برای راه اندازی خدمات پیک فقط به چند وسیله نقلیه و چند کارگر برای تحویل مرسولات نیاز دارید. پیک‌های خودگردان معمولا هزینه راه‌اندازی چندان زیادی ندارند و این واقعیت باعث شده یکی از سودآورترین ایده‌های تجاری این فهرست باشند.

اگر بتوانید با کسب و کارهای بزرگ مثل رستوران‌های محبوب یا فروشگاه‌های معتبر قرارداد ببندید، در این بازار رقابتی قطعا به موفقیت خوبی خواهید رسید.

۶. خدمات آرایشگاه سیار

آرایشگری از جمله فعالیت‌هایی است که اگر تخصصش را داشته باشید، خیلی زود به درآمدزایی می‌رسید. کوتاه کردن موی دیگران هزینه‌ای برای شما ندارد و فقط باید ابزار موردنیاز را تهیه کنید.

حالا اگر بتوانید با چند تکه قیچی و شانه، یک آرایشگاه سیار راه بیندازید که نیاز مشتری را در محل موردنظر او برطرف کند، بدون شک می‌توانید روند درآمدزایی را سریع‌تر طی کنید و درآمد خوبی از این شغل به دست بیاورید.

۷. خدمات نظافتی

تصویری از خدمات نظافتی

یک جاروبرقی، کف شوی، چند سطل و چند تکه پارچه برای راه اندازی کسب و کار نظافت منازل و ادارات کافی است. اگرچه میلیون‌ها کسب‌وکار کوچک هر روز این کار را انجام می‌دهند، هنوز تقاضای زیادی برای آن وجود دارد و تا دلتان بخواهد، مشتری هست.

از مزیت‌های این شغل می‌توان به نسبتا کم هزینه بودن و عدم مشکل خاصی در مسیر یادگیری مورد نیاز آن اشاره کرد.

البته اگر به دنبال روش‌های خلاقانه‌تری برای امرار معاش هستید، شاید خدمات نظافتی برای شما انتخاب خوبی نباشد.

۸. تدریس خصوصی آنلاین

تصویری از تدریس خصوصی آنلاین

اگر در ریاضیات، یک زبان خارجی، نواختن یک ساز یا هرچیز دیگری مهارت دارید، آنقدر خوب که می‌توانید آن را به دیگران آموزش دهید، تدریس خصوصی آنلاین یکی از بهترین انواع کسب و کار کوچک برای شما است. به سرمایه اولیه خاصی احتیاج ندارید و یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر رومیزی برای درآمدزایی کافی است.

این کسب و کار کوچک بسته به زمانی که برای آن صرف می‌کنید می‌تواند شغل اصلی یا جریان درآمد جانبی شما باشد که درآمد حاصل از حرفه فعلی را تکمیل می‌کند.

۹. انواع کسب و کار کوچک: مشاور املاک

مشاوران املاک یکی از پردرآمدترین شغل‌های دنیا را دارند و به اصطلاح «فقط پول زبانشان را می‌خورند». برای راه‌اندازی این شغل نیازی به سرمایه ندارید و فقط باید فوت‌و‌فن‌های این کار را یاد بگیرید. این افراد یک واسطه بین فروشنده و خریدار هستند و آنها را به هم وصل می‌کنند. البته با توجه به تعداد مشاورین املاک هر منطقه، پیدا کردن مشتری می‌تواند کمی چالش برانگیز باشد.

۱۰. طراحی لوگو

تقریبا تمام کسب و کارهای ریز و درشت برای ایجاد هویت در بستر آنلاین به طراحی لوگو احتیاج دارند و این کار را برون‌سپاری می‌کنند. شما می‌توانید شرکت کوچکی باشید که این کار را برای آنها انجام می‌دهد و درآمد کسب می‌کند. اگر بتوانید در کنار طراحی لوگوی ثابت، لوگو موشن هم برای آنها بسازید، درآمدتان چندین برابر می‌شود.

یادتان باشد طراحی لوگو یک صنعت رقابتی است و برای اینکه نظر مشتریان را به خود جلب کنید، باید چند نمونه کار منحصر به فرد داشته باشید.

۱۱. انبار کالا

اگر گاراژ یا انباری کوچکی دارید که از آن استفاده نمی‌کنید، انبار کالا یکی از راحت‌ترین انواع کسب و کار کوچک است که می‌توانید برپا کنید. شاید نتوانید تصور کنید فراهم کردن یک محل ذخیره کالا برای مشاغل و افراد چه درآمد خوبی می‌تواند داشته باشد.

۱۲. انواع کسب و کار کوچک: نگهداری و مدیریت اموال (مستخدمی)

نگهداری و مدیریت اموال غیر یکی از مشاغل کوچک و پرمسئولیت است که اگر از تمیزکاری و تعمیرات ابایی نداشته باشید، درآمد خوبی برایتان رقم می‌زند. هزینه این کسب و کار بسیار کم و تقاضا برای آن زیاد است.

۱۳. خدمات تعمیرات فناوری

اگر از تکنولوژی سر در می‌آورید و می‌توانید لوازم الکترونیکی را تعمیر کنید، با توجه به وابستگی شدید دنیای امروز به فناوری، راه‌اندازی کسب‌وکار تعمیرات وسایل الکترونیکی یکی از گزینه‌های پول‌ساز پیش روی شما است. دستمزد تعمیر گجت‌های پیشرفته واقعا زیاد است؛ بدون آنکه لازم باشد برای شروع این کار هزینه چندانی بپردازید.

۱۴. پشتیبانی فناوری اطلاعات

از آنجایی که اداره کسب‌وکارها و انجام زندگی روزمره روز‌به‌روز به فناوری اطلاعات وابسته‌تر می‌شود، افرادی که در زمینه کمک و پشتیبانی فناوری اطلاعات کار می‌کنند، بسیار مورد توجه هستند. بسیاری از افراد در حین کار با برنامه‌های اینترنتی یا موقع انجام یک عمل اینترنتی خاص به مشکل برمی‌خورند و از پشتیبانی کمک می‌گیرند.

تکنسین‌های پشتیبانی فناوری اطلاعات برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود نیازی به سرمایه یا تجهیزات زیادی ندارند. با این حال این صنعت بسیار رقابتی است و باید ایده خوبی برای بازاریابی خدمات خود داشته باشید.

۱۵. انواع کسب و کار کوچک: مربی شخصی

تصویری از یک مربی شخصی

اگر مشکلی با کارهای سخت ندارید و از کمک به دیگران برای رسیدن به اندام دلخواهشان لذت می‌برید، فعالیت به عنوان مربی شخصی یکی از بهترین انواع کسب و کار کوچک برای شما است و پیشنهاد می‌کنیم امتحانش کنید.

دستمزد مربیان شخصی ساعتی است و بسته به مکانی که برای برگزاری جلسات انتخاب می‌کنند (خانه یا باشگاه)، هزینه راه اندازی کسب و کار برای آنها می‌تواند به حداقل برسد. فقط باید قلبا به ورزش و تناسب اندام علاقه‌مند باشید!

۱۶. راه‌اندازی کافی شاپ آنلاین

صنعت قهوه آنلاین در حال رونق است و با کمی سرمایه اولیه هم شما می‌توانید کافی شاپ آنلاین خود را راه اندازی کنید و دانه‌های برشته و تازه قهوه را بفروشید. جالب است بدانید قهوه‌خورها قهوه‌ای که از انواع کسب و کار کوچک خانگی می‌گیرند را بهتر از قهوه‌های بسته‌بندی شرکت‌های خوشنام می‌دانند.

سرمایه اولیه محدود است و به ویترین یا فضای اداری پر زرق و برقی نیاز ندارید.

۱۷. کشاورزی آکواپونیک

از آنجایی که پایداری و ماندگاری مواد غذایی یکی از دغدغه‌های مهم مردم در دنیای امروز است، کشاورزی آکواپونیک هر روز به یکی از نیازهای اصلی مردم تبدیل می‌شود.

اگر بخواهیم این مفهوم را خلاصه تعریف کنیم، در این روش کشاورزان برای تولید میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک بدون استفاده از مواد شیمیایی یا آفت‌کش‌ها از ضایعات ماهی به عنوان کود برای گیاهان استفاده می‌کنند و سپس آب را برای ماهی تصفیه می‌کنند.

کشاورزی آکواپونیک هنوز در مراحل ابتدایی است و می‌توان فضای خوبی برای رشد و پیشرفت در آن متصور شد. کسانی که اکنون وارد این صنعت می‌شوند می‌توانند در خط مقدم این روند جدید باشند.

با توجه به اینکه مزارع آکواپونیک به فضای کمی برای فعالیت نیاز دارند، این یک گزینه عالی برای کسانی است که می‌خواهند کسب و کار کوچک خود را راه‌اندازی کنند.

۱۸. انواع کسب و کار کوچک: نویسندگی آزاد

به لطف اینترنت، نویسندگی آزاد یکی از گزینه‌های شغلی خوب و از انواع کسب و کار کوچک است که عده زیادی به آن روی آورده‌اند. اگر نویسنده بااستعدادی هستید که در سئو مهارت دارید و زیر و بم اصول بازاریابی را می‌دانید، فریلنسینگ یک راه بسیار سودآور برای کسب درآمد خواهد بود.

از مزیت‌های نویسندگی این است که می‌توان همزمان روی پروژه‌های متنوع کار کرد و ساعت کاری شناور داشت.

۱۹. خدمات بازاریابی

همه کسب‌وکارها و سازمان‌ها به یک تیم بازاریابی کاربلد احتیاج دارند تا آگاهی مردم از برندشان را رشد دهند و نتایج خوبی برای آنها به ارمغان بیاورد.

آژانس‌های بازاریابی معمولا هزینه زیادی برای خدمات خود دریافت می‌کنند و به لطف پیشرفت فناوری از راه دور و اینترنت، لزوما به دفتر کار و محیط اداری احتیاج ندارند. مشتری می‌خواهد شما کار بازاریابی‌اش را انجام دهید و اهمیت چندانی به دفتر کار شما نمی‌دهد.

البته فراموش نکنید که رقابت بین آژانس‌های بازاریابی زیاد است و برای موفقیت باید نشان دهید که از عهده این کار برمیایید.

۲۰. مربی بدنسازی خصوصی

بسیاری از افراد برای اینکه تندرست‌تر، لاغرتر و سالم‌تر باشند، از مربیان بدنسازی خصوصی کمک می‌گیرند و همیشه تقاضا برای این کسب و کار کوچک وجود دارد. دریافت مدرک مربی‌گری خصوصی گران نیست و هزینه راه‌اندازی زیادی ندارد. همین ویژگی‌های خوب این شغل را به تجارتی سودمند و پرطرفدار تبدیل می‌کنند.

یکی از بزرگترین چالش هایی که این افراد با آن روبرو می‌شوند، تشکیل شبکه‌ای از مشتریان وفادار در یک محیط رقابتی است.

۲۱. انواع کسب و کار کوچک: درختکاری

درختکاری یکی از انواع کسب و کار کوچک غیرانتفاعی است که شاید ثروتمندتان نکند، اما به هزار شیوه برای کره خاکی و مردمانش مفید است. احساس رضایتی که این شغل به افراد می‌دهد، قابل قیمت‌گذاری نیست و عده زیادی عاشقانه به آن روی می‌آورند. اگر استعداد و قدرت فوق‌العاده در پروراندن گیاهان دارید، درخت‌کاری می‌تواند یکی از گزینه‌های شما باشد.

تقاضای صنعت کاشت درخت بالا است و هزینه‌های کمی دارد. چون نیازی به خرید یا نگهداری تجهیزات گران قیمت نیست. از دیگر ایده‌های کسب‌وکارهای کوچک غیرانتفاعی می‌توان به راه‌اندازی پناهگاه حیوانات و بانک توزیع غذا اشاره کرد.

۲۲. کامیون غذای سیار

تصویری از یک کامیون غذای سیار

مردم همیشه به غذا و نوشیدنی تازه نیاز دارند و این نیاز بیشتر می‌شود که کمتر نمی‌شود. هزینه راه‌اندازی و مدیریت رستوران سرسام‌آور است؛ اما به جایش می‌توانید کسب‌و‌کاری مربوط به آن راه بیندازید که درآمد خوبی داشته باشد. کامیون غذای سیار جز خرید کامیون هزینه دیگری ندارد و یکی از سودآورترین مشاغل کوچکی است که می‌توانید وارد آنها شوید.

۲۳. انواع کسب و کار کوچک: خدمات قانونی

مشاوره و پشتیبانی قانونی هزینه دارد و کسانی که از چنین دانشی برخوردارند، برای تخصص خود مبلغ قابل توجهی کسب می‌کنند که نسبت به بسیاری از مشاغل این فهرست بالاتر است. البته کسب صلاحیت برای ارائه مشاوره قانونی و حقوقی وقت‌گیر و هزینه‌بردار است و خیلی‌ها طاقت تحمل دوره‌های آموزشی سخت این حرفه را ندارند.

۲۴. خدمات تحویل

اگر همین الان یک ون تمیز دارید که در پارکینگ خانه خاک می‌خورد، کمک به مردم برای جابجایی و تحویل اقلام راه بدی برای کسب درآمد نیست. از آنجا که این شغل تخصص خاصی نمی‌خواهد، عجیب نیست اگر رقابت در آن زیاد باشد. بنابراین باید برای معرفی کار خود زحمت بکشید.

۲۵. انواع کسب و کار کوچک: باغبانی

تصویری از خدمات باغبانی

آخرین مورد از انواع کسب و کار کوچک که در این فهرست معرفی می‌کنیم، شغل شریف باغبانی است. مهارت پرورش گیاهان یک حرفه سالم و رضایت‌بخش است؛ اما برای موفقیت به عنصر خلاقیت احتیاج دارید.

اگرچه باغبانان برای تجارت خود به ابزارهای متعددی نیاز دارند، هزینه‌های اضافی نسبتا کم است و درآمدها بالاست.

ملزومات اولیه راه‌اندازی یک کسب و کار چیست؟

از ۲۵ انواع کسب و کار کوچک که در این مقاله معرفی کردیم، تعداد خیلی کمی سرمایه اولیه قابل توجهی نیاز دارند. جدا از سرمایه باید اول ایده‌ای از هدف خود داشته باشید و بدانید می‌خواهید به کجا برسید. سپس با آموزش‌های استراتژیک، علاقه و اشتیاق کافی، کسب و کار کوچک پرسود خود را بنا کنید.

کلام آخر

در این مقاله به معرفی کسب و کارهای موفق کوچک پرداختیم که خیلی از آنها را می‌توانید از همین هفته شروع کنید. شاید بپرسید بنابراین سودآورترین مشاغل کوچک کدامند؟ در واقع هیچ پاسخ واحدی برای این پرسش وجود ندارد. چراکه سود یک حرفه علاوه بر صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید، مستقیما با کیفیت فعالیت شما در ارتباط خواهد بود.

امیدواریم بعد از مطالعه این مقاله خوب متوجه شده باشید کسب و کار کوچک چیست و چه نوع کسب و کارهایی با هزینه کم شما را به موفقیت می‌رسانند. هر شغلی که انتخاب می‌کنید، مطمئن شوید یک ایده تجاری باشد که گره خاصی را باز کند و به مردم کمک کند. این کلید موفقیت شما در کسب و کار کوچکتان است.

اگر دنبال ایده‌های بیشتری هستید، پیشنهاد می‌کنیم از صفحه پروژه‌های شرکت ایده دیدن کنید.

این مقاله را به اشتراک بگذارید: 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
این مقالات را از دست ندهید