تاثیر آموزش بر توسعه فردی چیست؟

تصویری از آموزش

آموزش بخشی از زندگی است. می‌توان آن را انتقال ارزش‌ها و دانش اکتسابی از هر جامعه تلقی کرد. رشته‌ای که با روش‌های تدریس و یادگیری در مدارس یا محیط‌های دیگر که شبیه مدرسه هستند سروکار دارد.  همین امر خود نشان‌دهنده تأثیر آموزش بر توسعه فردی است.

آموزش فقط به خاطرسپردن حقایق در حین نشستن سر کلاس درس نیست. آموزش چیزی است که کمک می‌کند تا خودمان را در معرض واقعیت و اسرار زندگی قرار دهیم. آموزش، جذب دانش خاصی است که برای یافتن مسیر و آینده خود به آن نیاز داریم.

در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.

افزایش دانش و رشد شخصی

تصویری از آموزش

بالا بردن دانش ما از خودمان (جهت تعیین مسیر آینده)، رشد شخصی است. این راهکار را می‌توان بلوغ تدریجی یک فرد دانست. بالابردن دانش، اصلی‌ترین نحوه یادگیری و رشد عقل، عواطف، رفتار، خودآگاهی و آرزوهای خودمان به شمار می‌آید.

آموزش نقش عمده‌ای در این امر دارد. چشمان شما را به منابعی باز می‌کند، منابعی که می‌توانید حتی به صورت آنلاین آن‌ها را دریافت کنید.

در صورتی که نیاز به انتخاب یک متخصص برای نوشتن مقاله تحقیقاتی خود در دوره دکتری دارید، استفاده از منابع آنلاین مفید خواهد بود. علاوه بر این، می‌توانید از آن برای الهام بخشیدن به نظرات سایر دانش‌آموزان در مورد موضوع مقاله خود استفاده کنید.

خودسازی و رشد فردی برای دانش‌آموزان مهم است. این باعث می‌شود آنها با وضعیت خودشان آشنا شده و فرصت‌های بیشتری در جهان به رویشان باز شود.

شاید به همین دلیل است که انگیزه دادن به دانش‌آموزان از طریق یادگیری مهم است. در ادامه مبحث توسعه فردی به برخی از استراتژی‌های انگیزشی بالقوه و مفید در کلاس درس اشاره خواهیم کرد.

نقش ارتباط در زمینه توسعه فردی

تصویری از آموزش

در حین یادگیری، دانش‌آموزان باید بتوانند موضوعاتی که در مدرسه تدریس می‌شود را به زندگی واقعی خودشان مرتبط کنند. آنها نباید از موضوعاتی که بیش از حد انتزاعی هستند و به آنچه در اطرافشان است ربطی ندارد، خسته شوند.

دانش‌آموزان زمانی انگیزه پیدا می‌کنند که بتوانند آنچه را که می‌آموزند به زندگی شخصی خود یا جهان پیرامونشان مرتبط کنند. بدین نحو ارزش بالایی را تجربه می‌کنند و مشتاق هستند تا برای رشد فردی خود بیشتر بیاموزند.

انتخاب و کنترل

دانش‌آموزان دوست دارند اراده انجام هر کاری را داشته باشند. آنها نمی‌خواهند کاری را به اجبار انجام دهند، به ویژه در زمینه یادگیری. همین امر را می‌توان پاسخی برای این پرسش که توسعه فردی چیست دانست.

این در طبیعت انسان است که اراده آزاد برای فکر کردن، عمل کردن یا انجام دادن داشته باشد. در لحظه‌ای که دانش‌آموزان احساس کنترل و انتخاب بر روی یادگیری خود داشته باشند، احتمالاً ارزش بالایی را تجربه خواهند کرد.

زمانی که دانش آموزان کنترل نحوه یادگیری خود را به دست داشته باشند،‌ انگیزه پیدا خواهند کرد. این روند باعث افزایش رشد شخصی آنها می‌شود.

نقاط قوت آنها را به چالش بکشید

راه دیگر ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان و بهبود توسعه فردی، کشف نقاط قوت دانش‌آموزان خواهد بود. به عنوان انسان، بخشی از ما وجود دارد که عاشق چالش‌ها است. چالش‌هایی که ما را از محدودیت‌هایمان فراتر می‌برند. دانش‌آموزان زمانی که به چالش کشیده می‌شوند، انتظارات بالایی از خودشان دارند.

افراد وقتی درگیر فعالیت‌های یادگیری می‌شوند که آنها را برای یادگیری و رشد در مهارت‌هایشان به چالش می‌کشد، انگیزه‌شان بالا می‌رود. چالش‌ها همچنین می‌توانند آن‌ها را به مطالعه بیشتر در زمینه موضوع مدنظر سوق دهند و رشد شخصی‌شان را بهبود ببخشند.

بازده تلاش در زمینه توسعه فردی

دانش‌آموزان بیشتر به درس‌ها و کارهایی که تلاش‌هایشان را منعکس می‌کند، توجه می‌نمایند.

وقتی دانش‌آموزان بر این باور باشند که تلاش‌هایشان به یادگیری منجر خواهدشد، امید و انگیزه بالایی را به دست خواهند آورد.

آن‌ها می‌خواهند باور کنند که تلاششان برای انجام یک کار به ارتقای آموزش توسعه شخصی آنها کمک می‌کند. بازخوردی که دانش‌آموزان دریافت می‌کنند به آنها می‌گوید که تلاششان اهمیت دارد و مهارت‌های آنان قابل تغییر است.

احساس تعلق

تصویری از آموزش

در سال‌های گذشته، معلمان زیادی درباره چگونگی ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان تحقیق کرده‌اند. آنها در تحقیقات خود دریافتند دانش‌آموزانی که روابط خوبی با معلمان خود دارند در این زمینه بهتر عمل می‌کنند.

در واقع، داشتن یک نوع رابطه معنادار دانش‌آموز و معلم به دانش‌آموزان کمک می‌کند. این مورد به آنها اجازه می‌دهد به خوبی ارتباط برقرار کرده و سؤالات خود را بپرسند. همچنین این راهکار به آنها اجازه می‌دهد تا خود را به‌گونه‌ای نشان دهند که رشد شخصی آنها بهبود یابد.

روابط دانشجو و استاد نیز ارزش بالایی در زمینه توسعه فردی دارد. چنین روابطی به آنها انگیزه می‌دهد تا بیشتر بیاموزند و بخشی از فعالیت‌هایی که برای رشد آنها تنظیم شده است را به نحو احسن انجام دهند.

بیشتر بخوانید: نمونه سوالاتی که می‌توانید در پایان مصاحبه کاری بپرسید.

جایزه در زمینه رشد و توسعه فردی

قدردانی نه تنها برای انسان‌ها، بلکه حتی برای حیوانات نیز اهمیت دارد. برای تربیت نیز باید از سیستم پاداش استفاده کنید. به عنوان مثال، اسبی که برای ترفندهای مخصوص پرش اسب آموزش می‌بیند، هویجی را به عنوان جایزه‌اش دریافت می‌‌کند.

سگ‌ها نیز برای گوش دادن به دستورالعمل‌های صاحبان خود، با استفاده از سیستم پاداش آموزش می‌بینند. دانش‌آموزان نیز در این زمینه تفاوتی با حیوانات ندارند. آنها می‌خواهند به خاطر کاری که به خوبی انجام داده‌اند مورد تمجید و قدردانی قرار گیرند.

زمانی که پاداش‌های خارجی دریافت شود، ارزش بالایی برای تکمیل کار قائل خواهند شد. جوایز مختلف می‌‌تواند به توسعه شخصیتی کمک کرده و موجب تسریع روند توسعه فردی شود.

بیشتر بخوانید: چگونه کارهایمان را به تعویق نیندازیم؟

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم که چگونه آموزش نقش بسیار زیادی در رشد فردی دانش‌آموزان دارد. همچنین به برخی از موارد مربوط به اهمیت رشد و تکنیک ‌های توسعه فردی اشاره کردیم و اینکه چنین مواردی چگونه می‌توانند دانش‌آموزان را تحت‌تأثیر خود قرار دهند.

مهم‌تر از همه، در این مقاله به چندین استراتژی برای ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان و انجام کارهای بیشتر اشاره کردیم. با این حال، راهکارهای بیشتری باید برای تشویق دانش‌آموزان و کمک به آنها در جهت نقشه راه توسعه فردی ایجاد شوند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید: 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
این مقالات را از دست ندهید